Doorgaan naar hoofdcontent

Dagje Dierentuin

FVMet de trein naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam

Woensdag 18 maart.
Met z,n drieën gingen we welgemoed op pad naar het station in Weert, om daar op de trein te stappen. Kaartjes voor Blijdorp hebben we besteld bij de Hema en Coby en ik hebben nog keuzekorting van de NS. Yvonne heeft een meereiskaart met 40% korting.
Bij Q-park wordt mijn betaalkaart niet geaccepteerd, zowel van RABO als ING. Ook de kaarten van Yvonne en Coby worden geweigerd. Hulp gevraagd via de help-knop, de man aan de andere kant was niet erg behulpzaam, we moesten maar naar de bank om de betaalpas te laten controleren en naar een andere parkeerplaats rijden. Na enig aandringen dat we toch graag de trein wilden halen, deed hij de slagboom open, met de mededeling dat we vanavond weer om hulp moesten vragen om uit te kunnen rijden.
Met de trein van 9.13 uur naar Eindhoven, daar moeten we overstappen op de trein naar Rotterdam, op spoor 4. Helaas geen trein. Even gevraagd aan een medewerker van NS, de trein komt zo zegt hij.
Maar helaas, de trein staat op spoor 5 en dat halen we niet meer zegt een andere medewerker van NS. Ik ben bang dat u een half uur moet wachten, maar voor het ongemak drie kaartjes voor een gratis kopje koffie. Verder ging de reis voorspoedig naar Rotterdam. Gewandeld naar Blijdorp, gelukkig staan er bordjes die de richting aangeven.
Het was koud in Rotterdam. 
In de dierentuin zijn ze nog met veel dingen bezig. Dieren worden verplaatst en vanwege de lage temperatuur zijn nog veel dieren binnen, maar buiten is ook genoeg te zien.
Na de lunch wandelen we naar de vlindertuin. Als we binnenkomen komt de warmte je tegemoet. de bril beslaat en ook het fototoestel is aangeslagen. Eerst even naar de brilverwarmer, dat helpt een beetje, maar het duurt toch even voor ik foto's kan maken. De azuurvlinder fladdert rond, maar gaat niet zitten.Maar er zijn genoeg andere, waaronder deze prachtige uil vlinder.
Uilvlinder

Het is behoorlijk druk in de vlindertuin, ook wel begrijpelijk, want het is erg mooi, en buiten is het koud.
We maken verschillende rondjes, iedere keer zie je weer andere vlinders, de een nog mooier dan de andere.












Azuurvlinder ( binnenkant blauw, helaas niet te zien op de foto) 



Daarna gaan we naar het aquarium, maar eerst komen we nog langs de ijsberen. Er zijn net jonge ijsberen, ze zijn nog erg speels.

Het zeeaquarium is erg mooi en enorm groot. we kijken onze ogen uit.

Rog

Octopus

Om 17.00 uur sluit de dierentuin. We wandelen weer in de richting van het station. we zoeken een restaurant en komen uit bij een Italiaan. Het is druk, we staan lang in de rij, maar de soep en de pasta met ossenhaas is erg lekker.
We nemen de trein van 19.18 uur naar Eindhoven, daar stappen we over op de trein naar Weert.
Bij het uitrijden van de parkeerplaats in Weert, krijgen we contact met een dame via de help-knop.
Ze heeft het probleem snel door en opent na betaling van 3,60 euro de slagboom. Je krijgt een behoorlijke korting op de parkeerkosten als je met de trein reist.
Einde van een mooie uitstap, jammer dat het weer een beetje tegenzat.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Doel

Vandaag zijn we met de fotogroep naar Doel in België geweest. Het was erg slecht weer toen we om 10.00 uur uit Budel vertrokken.+ Maar net voorbij Antwerpen hield het op met regenen en kwam de zon er zelfs een beetje door. Aankomen in Doel bij de kerk, werd de fotouitrusting uitgepakt en gingen we op weg, om in dit "spookstadje" foto's te maken. Het was wel erg koud, met veel wind. Het ziet er vreemd uit, deze verlaten stad. Hier en daar kom je nog een huis tegen dat bewoond is, maar de meeste staan leeg. Veel huizen zijn dicht getimmerd, bij andere kun je naar binnen. Het is vreemd om te zien. Soms denk je dat je in een filmstad aangeland bent, maar het is toch allemaal echt. Vanuit het "centum" zijn we naar de Schelde gewandeld. daar heb je een mooi overzicht van de verlaten stad en de activiteiten op en langs het water. Wij waren niet de enige bezoekers. Veel auto's stonden geparkeerd vlakbij de molen, in de Pastorijstraat. In de molen is een rest

Paddenstoelen 2023

 In oktober ben ik er regelmatig op uit geweest om paddenstoelen te fotograferen.

Dommeldal

Er zijn nieuwe wandelmogelijkheden vanaf de Volmolen in Waalre. Natuurmonumen heeft een nieuwe route gemaakt, waarbij bruggen zijn geplaatst over de Keersop en de Dommel. Gestart kan worden vanaf deVolmolen, maar er zijn diverse ander plaatsen waar je de route kunt beginnen. Het is een route van ca. 6 km, waarbij je regelmatig langs de Dommel loopt. Bij de splitsing van de Keersop en de Dommel is een brug geplaatste over de Keersop. Over de brug ga je linksaf als je vanaf de Volmolen komt en wandel langs de Dommel. De route is bewegwijzerd, dus het kan eigenlijk niet mis, ook al omdat het aantal paden erg beperkt is. Bij knooppunt 44 ga je linksaf, je komt bij een vlonderpad. Even verderop kom je bij een brug en kun je de Dommel oversteken. Langs de andere kant van de Dommel wandel je naar de Loonderhoeve. Je gaat over de brug en vervolg de route lang de Dommel.  Aan het einde van het pad linksaf en volg jet pad door het bos , aan het einde rechtsaf.  Vervolg het pad en eerste pad link